41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side

De seneste år har DGI Huset Vejle med midler fra Vejle Kommune udvidet faciliteter for at tiltrække flere besøgende. Alligevel er regnskabet ikke tilfredsstillende nok.

 

Der har ikke været så stor interesse for den nye konferencehal, Spektrum, som forventet
Foto: Magnus Kisbye Rasmussen

Af Magnus Kisbye Rasmussen

I 2015 blev en ny stor konferencehal, Spektrum, opført. I 2019 begyndte byggeriet til en ny stor svømmehal. Begge projekter blev søsat i håb om at vende et underskud til overskud i DGI Huset Vejle. Men som situationen er nu, ser den ambition ikke ud til at blive indfriet.

Ifølge direktør for DGI Huset Vejle, Roland Christiansen, strømmer det dog ind med besøgende på trods af en renovering af svømmehallen.

”Jeg vil tro, at vi i 2019 har haft omkring 1,5 millioner gæster, hvilket er på det samme niveau som i 2018. Og derudover forventer jeg, at det vil stige i år,” siger Roland Christiansen.

Ikke stor nok kapacitet

Årsagen til underskuddet skal tilsyneladende ikke findes i besøgsantallet, men derimod i for få afholdte messer og konferencer. I august sidste år rejste flere byrådsmedlemmer fra Vejle Kommune, blandt andre Per Olesen (V), kritik af, at der ikke blev arrangeret nok konferencer i den nye konferencehal. Dengang lød det, at der kun blev afholdt ti konferencer årligt.
Som repræsentant for DGI Huset påtager Roland Christiansen sig ansvaret for, at der ikke bliver afholdt nok konferencer og messer, men påpeger samtidig, at bygningen ikke har store nok faciliteter til alle potentielle konferencearrangører.

”Der kommer jævnligt virksomheder, der vil ligge et arrangement i de samme weekender, hvor vi allerede har noget andet. I marts og april samt september til november ville vi næsten kunne sælge arrangementer to gange, og så er der december og juni, hvor vi godt kunne have dem, men der vil de ikke være her,” siger Roland Christiansen.

Efterspørger flere penge fra kommunen

Da DGI sammen med Vejle Kommune lagde planen for de nye bygninger lavede de en målsætning om et årligt overskud på 1-2 millioner kroner.
For at indfri målsætningen på sigt er det ifølge Roland Christiansen ikke planen at skaffe flere konferencer til stedet. Han mener derimod, at de behøver yderligere midler fra kommunen.

”Vi har egentligt leveret meget mere, end vi er kontraktligt forpligtet til. Det handler simpelthen om at have penge nok til hele tiden at holde huset pænt og rent, investere i nye omklædningsrum, få renoveret baderum og så videre,” siger Roland Christiansen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de involverede byrådsmedlemmer.