41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side

I Teknisk Udvalg i Vejle Kommune er man uenige, om hvorfor man skal bygge cykelstier omkring Børkop.

 

Foto: Scanpix, Ritzau

Af Tobias Leth Nielsen

Hvornår skal der anlægges en cykelsti på Vognvadsvej? Det er Vejle Kommunes tekniske udvalg internt uenige om, selvom den er på prioriteringslisten over cykelstier, som man ellers har higet efter i Børkop.
En af dem, der har talt for en cykelsti på strækningen, er Morten Kristensen (F), som er medlem af Teknisk Udvalg i Byrådet:

“Jeg mener, der skal være en cykelsti på Vognvadsvej, fordi børn og folk generelt, der cykler på strækningen mod Englystskolen og mod Vejle, er utrygge ved at cykle der, når bilerne kører så tæt på dem,” siger han.

Formanden for Teknisk Udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen, er ikke uenig med Morten Kristensen i, at der skal anlægges en cykelsti på den 800 meter lange strækning. Hun forholder sig i stedet til de parametre, som er sat op for prioriteringslisten for kommende cykelstier:

”Der er jo en del, der i forvejen bruger Vognvadsvej til at cykle til Vejle. Altså der, hvor man synes, at der
er brug for en cykelsti. Derfor synes jeg også, at der er andre strækninger, som vi bliver nødt til at prioritere højere lige nu på grund af de parametre, vi har stillet op,” siger formanden.

Gerda Haastrup Jørgensen åbner dog døren på klem for, at strækningen kan komme længere frem på prioriteringslisten i den nærmestefremtid:

”Jeg tænker, at vi under alle omstændigheder skal have kigget på den prioriteringsliste, så vi kan se, om der skal omprioriteres rundt omkring i kommunen,” siger hun sluttelig.

På prioriteringslisten over cykelstier indgår parametre som uheld, trafikmængde og hastighed som nogle af de vigtige faktorer for, om der skal laves en cykelsti.