41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side

Sydtrafik følger Sundhedsstyrelsens opfordringer om at minimere brugen af offentlig transport samt anvisninger om god hygiejne og synlighed.

En af Sydtrafiks busser som bliver påvirket af myndighedernes anbefalinger. Foto: Rasmus Enevoldsen Andreasen.

13:46 dansk tid kom sundhedsministeriet med en rapport, der skal klæde danskerne på til Coronavirus-situationen. Rapporten er en strategi og risikovurdering i forhold til, hvordan sundhedsvæsnet, men også den resterende danske befolkning, bør forholde sig for at afbøde virkningerne af en epidemi. 

Det betyder, at der fra sundhedsministeriet og regeringens side bliver gjort en ekstraordinær indsats i forsøget på at holde sygdommen fra at sprede sig.

Arrangører opfordres stadig til ikke at afholde arrangementer med mere end 1.000 deltagere, men nu opfordres der også til, at danskerne er opmærksomme på deres færd i det offentlige rum, især i forbindelse med kollektiv trafik.

Få minutter efter sundhedsministeriets rapport udkom, er politiet kommet med deres anvisninger vedrørende situationen. De opfordrer blandt andet de rejsende til at tage cyklen fremfor offentlig transport, samt at rejse uden for myldretiden, for at undgå mest mulig kontakt med andre passagerer.

Derudover opfordrer de udbyderne af kollektiv trafik til at tage deres forholdsregler. Det indebærer især at oplyse de rejsende om disse tiltag for hensigtsmæssig adfærd, men også nogle lavpraktiske opfordringer om at give ansatte og passagerer adgang til håndsprit og rengøringsmaterialer.

Hos Sydtrafik, der er udbyder af den kollektive trafik i Vejle, følger de sundhedsministeriets anvisninger.

”Vi afsøger alle vores muligheder for at lave, hvad vi kalder trængselsreducerende tiltag. Har vi mulighed for at sætte flere busser ind, har vi mulighed for at lave ændrede pladskrav eller andre lignende tiltag”, udtaler presseansvarlig for Sydtrafik, Louise Christine Rasmussen, til VejleNU.

Hun kan dog endnu ikke udtale sig om, hvilke tiltag der er tale om, da det en stor opgave at koordinere med vognmænd og chauffører samt de andre trafikselskaber, siger hun. Indtil Sydtrafik er klar til at melde konkrete tiltag ud, samarbejder de med myndighederne om at få anbefalingerne ud til flest mulige via alle deres platforme.

De har især fokus på det punkt, der opfordrer de rejsende til at rejse uden for myldretiden. ”På den måde sikrer vi også, at der er plads i bussen til dem, der ikke har andre muligheder”, siger Louise Rasmussen.