41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side
Illustration: Lene Hardt Andresen

Vejle Kommune brugte skatteydernes kroner på en fire-dages studietur til Sydkorea tilbage i oktober 2019.

Af Lene Hardt Andresen

Der var blandt andet fokus på innovation og klimaforandringer, da en gruppe på 26 mand pakkede kufferterne og rejste afsted mod Sydkorea. Ifølge Journalistia.dk løb turen op i 450.000 kroner i alt – et beløb der dog ikke passer ifølge Morten Damgaard, Erhvervs- og Turismechef i Vejle Kommune:

”Det passer ikke helt. Det er rigtigt, at vi har lagt 450.000 kroner ud, men hvis man går lidt dybere ind i det, vil man kunne se, at vi på indtægtssiden ville have fået halvdelen tilbage igen”.

Det skyldes, ifølge Morten Damgaard, at der blandt de 26 rejsende var 13 erhvervsdrivende, der selv har betalt for deres del af turen.

Det svarer derfor til, at kommunen har brugt 225.000 kroner af borgernes penge på en dannelsesrejse for fem embedsmænd og otte medlemmer fra Økonomiudvalget.

Tradition i Økonomiudvalget

Spørgsmålet er, om en mindre delegation, kunne have klaret rejsen og efterfølgende videreformidlet læringspunkterne.

”Det kunne man selvfølgelig godt have set på, men der er en tradition for, at man i Økonomiudvalget har en større, fælles tur i løbet af en valgperiode. I og med at der er ni mennesker i udvalget, er det svært at sende færre afsted”, siger Morten Damgaard.

Han er dog heller ikke i tvivl om, at borgerne vil få udbytte af studieturen, der, ifølge Morten Damgaard, har styrket det internationale fællesskab og gjort kommunen klogere på både iværksætteri og kunstig intelligens.

VejleNU har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Jens Ejner Christensen, men han er endnu ikke vendt tilbage.