41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side
Repair Café-aftenerne er indtil videre blevet afholdt i Spinderihallerne, som ligger i Vestbyen i Vejle.

Reparationscaféen er et nyt tiltag i Vejle Kommune, som ud over at øge borgernes forståelse for bæredygtighed også sætter rammerne for åbent og uforpligtende fællesskab.

af Sarah Sabir

Repair Café er et projekt søsat af kommunens Innovations- og Entreprenørskabsgruppe og drives 100% af caféens frivillige medarbejdere. Caféen har flere formål og ét af dem er blandt andet at skabe rammerne for et socialt fællesskab. Fællesskabet opstår naturligt blandt de frivillige og de besøgende i caféen, som kommer for at få repareret deres ting og få et par reparationsråd med på vejen.

Siden januar er der blevet afholdt tre caféaftener, hvor der hver gang har deltaget omkring 50-70 personer, som er kommet ind for at få fikset deres cykler, køkkenmaskiner, tøj og andet. Men det er ikke kun reparationer af gamle ting og sager, der er i fokus. Caféen skal også kunne sætte rammerne for et fællesskab.

”Vi gør meget ud af at invitere de besøgende ind i fællesskabet. Hvis de for eksempel står i kø og venter på at få deres ting repareret, tilbyder de frivillige en kop kaffe og en samtale. Vi gør også meget ud af, at de frivillige lærer fra sig. På den måde får de besøgende også mere ud af tilbuddet, end blot at få deres ting repareret,” siger Mikkel Dragmose, programleder hos Innovation og Entreprenørskab i Vejle Kommune.

Målet er at blive en forening

På sigt skal Repair Café ultimativt være levedygtig uden kommunens hjælp. Gennem det allerede stærke fællesskab blandt de frivillige, er målet at gøre Repair Café til en forening.

”Vores frivillige brænder for projektet og møder troligt op hver gang. Det efterlader os meget fortrøstningsfulde om, at det her projekt er noget, der kan fortsætte i lang tid fremover,” siger Mikkel Dragmose

Der er allerede nedsat en opstartsgruppe blandt de frivillige, som skal udforme vedtægter til foreningen.