41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side

Vejle Kommune brugte 225.000 kroner på byrådets seneste studietur. Borgmester Jens Ejner Christensen slår fast, at turen til Sydkorea har værdi for Vejles borgere.

Af Alina Jensen

Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, står helt inde for det beløb, der blev brugt, da han sammen med kommunens økonomiudvalg fløj til Sydkorea på den årlige studietur:

”Hvis jeg ikke troede på, at det havde værdi, var jeg ikke taget afsted. Det fremmer vores politiske arbejde i Vejle”.

Mere omkostningsfuld end andre kommuner

Turen til Sydkorea kostede cirka 17.000 kroner per deltager. Hvis man sammenligner med Esbjerg Kommune, der har nogenlunde samme indbyggertal som Vejle, er studietursbudgettet per deltager kun på omkring 10.000 kr. Det samme beløb gælder for landets hovedstadskommune, København.

Selv om prisen per deltager er høj for Vejle Kommune, må det ifølge borgmesteren ikke gå ud over deltagerlisten:

”Når man er flere til at se noget, så skaber det en bedre diskussion. Det er vigtigt, at vi er bredt politisk repræsenteret på den slags rejser. Det koster selvfølgelig nogle penge, men den prioritering er jeg klar til at stå på mål for”, siger Jens Ejner Christensen.

Intelligens og etik

I går bragte VejleNU nyheden, at Vejle Kommune i 2019 brugte 225.000 kr. på en studietur til Sydkorea for byrådets 13 medlemmer. Jens Ejner Christensen, som desuden er formand for Vejle Kommunes økonomiudvalg, mener at studieturens aktiviteter gav alle 13 udvalgsmedlemmer læring med hjem, som kan komme hele kommunen til gavn:

”Jeg synes, at det var en fornuftig prioritering. Turen drejede sig om kunstig intelligens og innovation, og der er Sydkorea rigtig langt fremme”, siger han.

Jens Ejner Christensen forklarer, at rejsen blandt andet gav byrådsmedlemmerne inspiration til ny, intelligent trafikstyring og nye perspektiver til den etiske debat om overvågning.