41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side

En mand fra Vejle blev onsdag dømt for overtrædelse af våbenloven og besiddelse af euforiserende stoffer. Problemet er ikke enestående i Vejle Kommune.

Af Anne Poulsen og Frida I. Petersen

Da Sydøstjylland Politis Anklagemyndighed slavisk læser straffeanmodning op, gnider den anklagede sig træt i øjnene, mens han kigger opgivende ned i bordet.

Han er sigtet i seks forhold om besiddelse af euforiserende stoffer og våben, men sidder allerede inde for tidligere lignende domme. Derfor er han med på kamera i dagens retssag.

Den anklagede erklærer sig skyldig og bliver idømt en tillægsstraf, for blandt andet at være i besiddelse af kokain, hash og knivvåben.

Stigende tendens i Vejle

Manden er dog langt fra et enetilfælde fra Vejle. Nyeste tal fra Danmarks Statistik viser nemlig en stigende tendens i antallet af kriminelle, der erkendes skyldige i overtrædelse af våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

Fra 2015 til 2018 er antallet af skyldige i lovovertrædelser med våben i Vejle steget med 80 procent. Når det kommer til loven om euforiserende stoffer er tendensen steget med 26 procent på de tre år.

”Det var jo bare et blingbling-våben”

I retten forsvarer den anklagede sig med, at den butterflykniv han var i besiddelse af, udelukkende var en gave fra en ven:

”det var jo bare et blingbling-våben”, siger han.

Yderligere blev han i januar taget med et multiværktøj, som han dog heller ikke mente var til fare for nogen:

”Jeg skulle kun bruge saksen til at klippe filtrene på mine joints. Jeg anede faktisk ikke, at den var ulovlig, det er jo nærmest kun en pincet”.

Manden i retten var med på en skypeforbindelse

Med flere domme i bagagen og en dom, der endnu ikke er afsonet, blev han idømt 14 dages ubetinget fængsel.

”Jeg må jo bare lære, at jeg ikke engang må have en lommekniv med i nattelivet”, siger han, som sin afsluttende kommentar.