41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side
I tilsynsrapporten i 2018 blev Meta Mariehjemmets pleje vurderet til at være meget tilfredsstillende. I dette års rapport har vurderingen ændret sig drastisk. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

Beboerne på Meta Mariehjemmet er generelt ikke tilfredse med den behandling de får.

Af Peter Brøndsted

I Ældrerådet blev der for nyligt gjort årlig status over de 21 plejecentre i Vejle Kommune. Og blandt dette års tilsynsrapporter blev der rettet kritiske øjne mod Plejecentret Meta Mariehjemmet. Plejecentret blev som det eneste blandt de 21 vurderet til at have en ikke tilstrækkelig pleje.

”Personalet gik og kom først tilbage efter tre timer for at give mig støttestrømper på,” siger en anonym kilde i den seneste rapport.

I tilsynsrapporterne bliver plejehjemmene vurderet indenfor fastsatte målepunkter. Nogle af disse gælder: om der er stor ensartethed og helhed i indsatsen, der leveres, om tilbuddet om plejebolig er tilpasset den enkeltes behov, og om madtilbuddet er tilpasset den enkeltes behov. På flere af disse punkter vurderer kommunens tilsynskonsulent, Lene Thulstrup Tønder, at Meta Mariehjemmet ikke imødekommer målepunkterne i tilstrækkelig grad, og den samlede konklusion er også, at beboerne ikke er tilfredse med den hjælp, de får.
”Jeg kan ikke udtale mig yderligere om rapporten på grund af sagens karakter, men punkterne vil blive behandlet af kommunen bag lukkede døre,” siger Lene Thulstrup Tønder.

Sagen blev første gang behandlet i Ældrerådet d. 4. marts 2020. Den er nu sendt til høring d. 18. marts, og forventes at blive genbehandlet d. 25. marts. Vi har forgæves forsøgt at få fat i Meta Mariehjemmets forstander Katri Søgaard.