41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side
Vejle Kommune tog i dag konsekvenserne af udbredelsen af coronavirussen og aflyste alle arrangementer i marts måned. (Foto: Jacob Møller Nielsen)

Vejle Kommunes kulturinstitutioner ender ikke i økonomisk krise på trods af, at den stigende smittefare for coronavirus har medført aflysninger af alle institutionernes arrangementer.

Af Jacob Møller Nielsen

Biblioteker, Museer, Musikskolen og Musikteatret. Ingen af kulturinstitutionerne i Vejle Kommune kommer til at lide store økonomiske skavanker trods corona-aflysninger af alle kulturelle arrangementer i marts måned.

Det fastslår formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen, som mener, at problemet ikke kommer til at være omvæltende.

”Mange af arrangementerne bliver ikke aflyst uden omkostninger – det er klart. Men idet de er kommunale institutioner, skal vi selvfølgelig sikre, at de skal kunne fortsætte fremadrettet,” siger formanden.

Han understreger yderligere, at Vejle Kommune er en rig kommune, og at kulturinstitutionerne derfor nok skal klare den på trods af corona-omkostningerne.

Søger i støttepulje trods god økonomi

Fra regeringens side er der blevet lagt op til, at der kommer en pulje fra staten, som kommunerne kan søge om at få del i. Puljens midler skal virke som en kompensation for kommunernes omkostninger i forbindelse med de aflyste arrangementer.

Omfanget af puljerne er endnu ukendt, og selvom Vejle Kommune kunne klare sig uden hjælpen fra støttepuljen, har kommunen alligevel tænkt sig at søge midlerne fra den, hvis det bliver aktuelt, understreger Dan Arnløv Jørgensen.

”Selvfølgelig vil vi søge om midlerne i den pulje – vi skal jo ikke være dumme. Skatteyderne i Vejle skal selvfølgelig ikke betale mere end alle andre,” siger han sluttelig.

Om aflysningerne af de kulturelle arrangementer kommer til at ske i længere tid end marts måned vides ikke. Dan Arnløv Jørgensen fastslår dog, at økonomien i Vejle Kommune sagtens kan håndtere yderligere aflysninger.