41 19 59 99 nikogr@dmjx.dk
Vælg en side
Mange af Vejle Turisttrafiks turistbusser kommer til at holde stille i hvert fald til og med påske. Billede lånt fra Vejle Turisttrafiks hjemmeside.

Corona-virussens indtog i verden presser økonomien. Det gør den også hos Vejle Turisttrafik, hvor de er blevet ramt af flere aflyste ture.

Af Tobias Leth Nielsen

Til dags dato har 42 aflysninger ramt Vejle Turisttrafik som konsekvens af corona-virussen. Det har indtil videre kostet busselskabet 272.000 kroner. Men det kan stadig nå at blive værre for selskabet, hvis situationen ikke kommer i bedring. Det vurderer Benny Fuglsang Petersen, som er direktør for Vejle Turisttrafik:

”Vi frygter, at der kommer flere aflysninger af turistkørsler i den kommende uge. Det kan komme til at koste os op mod 150.000 kroner. Hvis det er tilfældet, kan vi stå til at miste i omegnen af en million kroner,” siger han.

Grunden til at det kan koste op imod en million kroner ligger i, at der allerede nu er aflysninger i starten af april, som kommer til at koste Vejle Turisttrafik i omegnen af 200.000 kroner. Man regner med, at der kommer mange flere aflysninger, som kan medvirke til, at man kan gå glip af omkring en million kroner.

I påsken kan man misse mange ture

For mange turistbusselskaber er påsken en af de tider på året, hvor busserne kommer meget ud på vejene til feriedestinationer og fodboldstævner rundt i Europa. Også her ser det ikke lovende ud for busselskabet

”Påsken er jo kæmpestor for vognmændene, fordi mange fodboldklubber omkring Vejle for eksempel skal til Holland og Prag. Alle de busture er allerede aflyst. Alt, hvad vi havde i påsken, er aflyst,” siger Benny.

Der er stadig mange hvis’er

Rundt omkring i verden er man begyndt at aflyse eller udskyde festivaller. Vejle Turisttrafik kører blandt andet til Jelling Festival, men den situation tager man indtil videre med ro:

”Nu er det jo først i slutningen af maj, så der kører vi indtil videre på. Men hvis det ændrer sig eller bliver værre, så er det jo pludselig en anden situation. Men lad os for guds skyld håbe, at det ser anderledes ud til den tid,” siger han.

Vejle Turisttrafik følger, lige som mange andre, situationen nøje.